FAQ – Ofte stilte spørsmål

Før du tar kontakt for å spørre oss om noe, kan det være lurt å se om du finner svar på spørsmålet ditt her.

Generelt

Hva er NTNUI Ridning?
NTNUI Ridning er en undergruppe hos Norges største idrettsorganisasjon, NTNUI. NTNUI er formelt tilknyttet Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Mer info finner du på siden om oss.

 

Hvor kan jeg finne en oversikt over aktivitetene til NTNUI Ridning?
Semesterplan for vårsemesteret 2017 finner du ved å klikke her.


Hvordan fungerer NTNUI Ridning?
NTNUI Ridning er en organisasjon drevet av studenter, for studenter, og fungerer ved at styret arrangerer aktiviteter hos tredjeparts-aktører, som medlemmer hos NTNUI kan delta på. Disse aktivitetene inkluderer ridekurstreningshelgerutflukterrideturerteorikurs m.m. Så lenge du er medlem hos NTNUI kan du delta på alle aktiviteter i regi av ridegruppa. Noen aktiviteter er også åpne for ikke-medlemmer, men da uten rabattene som medlemmer får.

 

Må jeg ha egen hest?
Nei, det må du ikke. Man får låne hest på alle kurs og turer.

 

Hvordan blir jeg medlem?
For å delta på ridekurs og visse andre aktiviteter, må du være medlem av NTNUI. Dette blir du ved å dra til Idrettsbygget SIT ved Gløshaugen (se kart nederst på siden) eller Dragvoll og kjøpe medlemsskap i skranken der. Det er ikke et eget medlemsskap for ridegruppa – hos oss melder du deg på den aktuelle aktiviteten du ønsker å delta på og betaler for den. Vi har ingen årlig medlemsavgift for ridegruppa, kun det du betaler hos paraplyorganisasjonen NTNUI.

Ridegruppa får økonomisk støtte fra hovedstyret i NTNUI. Derfor er aktiviteter vi får økonomisk støtte til, vanligvis forebeholdt medlemmer. Noen aktiviteter er også åpne for ikke-medlemmer, men da uten rabattene som medlemmer får.

 

Hvor holder dere til?
Formelt sett holder vi til på NTNUI sine kontorer på Idrettsbygget Gløshaugen (se kart nederst på siden). I praksis drives organisasjonen av styret og aktivitetene foregår hos tredjepartsaktører. Ridegruppa spesifikt har derfor ingen besøksadresse, åpningstider eller telefonnummer, men nås på mail

 

Aktiviteter og ridekurs

Hvordan melder jeg meg på aktiviteter og kurs i regi av NTNUI Ridning?
Vi bruker søknadsskjema på Google Docs for våre aktiviteter. Disse blir gjort tilgjengelig i perioden påmeldingen er åpen for den aktuelle aktiviteten, og vi publiserer påmeldingen på vår Facebookside. Vi vil ila. 2018 også publisere dette på hjemmesiden som du nå befinner deg på. Påmeldingen til ridekurs høsten 2018 finner du på Facebook-siden vår, og fristen for å melde seg på er 25. august 2018. Påmelding skjer altså ikke på mail, Facebook eller via kontaktskjema, kun via søknadsskjemaene som publiseres for den enkelte aktivitet.

 

Hvordan kan jeg være sikker på hvilket nivå jeg skal melde meg på?
Når du melder deg på våre aktiviteter ber vi deg som regel ikke om selv å fylle inn ditt nivå. Vi ønsker heller at du skal gi oss en grundig beskrivelse av din erfaring med hest, slik at vi kan plassere deg på nivået som passer deg best sammen med mest mulig jevne ryttere. Husk derfor alltid å være nøye når du fyller ut dette feltet!

 

Jeg har aldri ridd før, kan jeg være med på NTNUI Ridning sine aktiviteter?
Ja! Vi ønsker å ta inkludere alle ryttere og ryttere-to-be. Vi deler opp kurs og aktiviteter etter nivå slik at alle skal kunne være med.

 

Er det mange som ikke har ridd før som er med?
Ja, mange av våre ryttere har lite eller ingen erfaring med hest, men ønsker et lavterskeltilbud i godt selskap. Vårt beste tilbud til ferske ryttere er ridekurs på Stall Øysand.

 

Hvorfor kaller dere det søknadsskjema og ikke påmeldingsskjema – må jeg kvalifisere meg?
Dette er vanligvis fordi vi setter opp kurs og aktiviteter etter antall og sammensetning av ryttere som melder seg på. Det er ikke alltid at regnestykket går opp, og derfor er det en viss risiko for at man ikke får plass på en aktivitet, tur eller et kurs. Vi setter imidlertid opp ventelister, og på ridekursene er det mulig å kjøpe enkelttimer (kun på ditt eget nivå eller lavere – ikke høyere) av personer som har fått plass, men som for eksempel er bortreist eller syke og dermed ikke kan benytte seg av sine timer. Poenget er da altså ikke å kvalifisere seg, det er ingen konkurranse, men å melde sin interesse slik at arrangementsansvarlig kan sette opp aktiviteten slik at flest mulig får plass.

 

Hva trenger jeg av utstyr?
Hjelm er påkrevd når du skal ri, og det er en fordel å ha sin egen hjelm. Det er svært viktig å ha en godkjent hjelm som passer godt, og som aldri har vært utsatt for støt eller slag. På de aller fleste aktivitetene, deriblant ridekursene, kan hjelm lånes, men egen hjelm er foretrukket.

Ridesko eller støvler er også viktig (påkrevd) sikkerhetsutstyr, da feil sko kan føre til at man kan kile fast foten i stigbøylene, noe som kan være fatalt ved fall. Det tryggeste er å bruke sko tilpasset ridning. Man kan bruke andre sko så lenge de ikke har for mange detaljer som kan hekte seg, ikke er for brede (da de kan sette seg fast i stigbøylen) og har god hæl, som gjør at foten ikke sklir inn i stigbøylen. Egne ridesko er å foretrekke, men de fleste skobutikker selger nå også sko som er svært like ridesko. Det kan være en idé å ta en titt på disse dersom du er nybegynner og usikker på om du kommer til å drive med hest lenge, og dermed ikke ønsker å legge en hel formue i nye sko. De fleste hestebutikker har også en billigvariant, og dersom du kjøper disse er du jo helt sikker på at de er gode å ri i.

Sikkerhetsvest er ikke påkrevd, men kan være en god idé – den beskytter viktige deler av kroppen svært godt i knall og fall. Noen av aktivitetene (deriblant ridekursene) har mulighet til å låne dette også.

Bukser som ikke gnager, og som er elastiske og myke, er også en smart investering. Ridebukser har sømmene plassert slik av de ikke skal gnage eller slites i stykker ved den påkjenningen ridning gir, og er behagelige å bruke i salen, noe som gir bedre stilling i salen og rideteknikk. Du kan fort ende opp med stygge gnagsår og dårlig ridestil ved valg av feil type bukser.

Gode ridehansker kan også være kjekt å ha. Her er det viktig at det ikke brukes vanlige votter, ettersom man har tøylen mellom ringefinger og lillefinger. Hansker er derfor absolutt å foretrekke.

Om du ønsker å kjøpe utstyr, finnes det en hesteutstyrsbutikk, Horze, på Nidarvoll, adresse Klæbuveien 196B. Her får man 10% rabatt dersom man viser bevis for NTNUI-medlemsskap. I tillegg er det én Hööks-butikk på Malvik senter, og H-sport som ligger på Leangen Travbane, de selger også rideutstyr, ikke bare travutstyr. Det finnes også mange hesteutstyrsbutikker på nett. Det anbefales imidlertid ikke å kjøpe brukt hjelm!

 

Må man være med på alt?
Nei, du melder deg på én og én aktivitet og det er ingen krav til hva du skal være med på bestemte aktiviteter. I tillegg til aktivitetene som krever påmelding har vi lavterskelarrangementet «Hestepils» ca en gang i måneden. Dette krever ingen påmelding og er helt gratis for alle som ønsker å være med.

 

Har dere drop-in?
Nei. Ridegruppa består av aktivitetene vi arrangerer hos tredjepartsaktører, for eksempel ridekursene på Stall Øysand, og krever påmelding og betaling i forkant. Dersom du har litt rideerfaring kan du imidlertid melde deg inn i facebookgruppa vår, og følge med på om noen selger ridetimene sine. Hvis du vurderer å kjøpe timer fra noen er det viktig å merke seg at du må fylle ut sikkerhetsskjema (kan videresendes av personen du kjøper timen av), du må være medlem av NTNUI og du må være på høyt nok nivå til den aktuelle ridetimen.

 

Hva har dere å tilby til meg som erfaren rytter?
Vi har en egen side om nivåinndelingen, og hvilke aktiviteter som passer for hvem. Se også våre sider om ridekurs, treningshelgerturer , SRNC og andre hestesportslige aktiviteter.

 

Hvor mye koster det?
Prisene varierer fra aktivitet til aktivitet. Du må være medlem hos paraplyorganisasjonen NTNUI, som innebærer en årlig kontigent. Ridegruppa har imidlertid ikke eget medlemsskap eller medlemskontigent, du betaler kun for aktivitetene du er med på. Priser på disse finner du i informasjonen for de spesifikke aktiviteteneturene og ridekursene.

 

Fikk du ikke svar på spørsmålet ditt? Ta kontakt så svarer vi deg!

Reklamer
%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close